Saturday, April 25th, 2009 | Scriitor:

O Î NTÂLNIRE NECONVENŢIONALĂ

5 0CTOMBRIE 2004

A fost una dintre cele mai impropri şedinţe ale acestui cenaclu, fiecare având marea preocupare de-a trage cu ochiul pe geam, ca ori ce elev pe care nu-l interesează lecţia ce se predă în acel moment. Am putut face acest lucru şi datorită faptului că Sala Cenaclului ne-a fost ocupată de “fetiţele de la Avon” şi probabil că această stare de precaritate să ne fi fost imprimată şi din acest motiv, simţindu-ne străini, printre urşii de décor care străjuiau sala de lectură pentru copii, a Bibliotecii Judeţene Maramureş. Dar cel mai sigur era, că această stare de indispoziţie ne-o dădea prezenţa anostă a membrilor acestui Cenaclu. Dintre toţi care suntem în evidenţa lui, aici ne-am adunat doar patru, în acest moment când, vorba ceea trebuia “bătut fierul până era cald”, în traducere liberă se pregătea de tipărire “Antologia umoriştilor locului” şi se cerea prezenţă şi animaţie. Nu erau absenţe de dragul artei, ci odată cu începerea anului şcolar, şi cum ştiţi, membrii cenaclului cam toţi proveneau din rândul “oamenilor de la catedră”, acum, la început de an şcolar, sarcinile lor se amplificau. Dacă tot am făcut această “mică observaţie”, cum că toţi au fost dascăli sau mai sânt încă, şi probabil că tot din acest motiv să le fi rămas şi dorinţa de-a mai schimba ceva în bine din această lume, cu toate că au absolvit majoritatea dintre noi ciclul “serviciu”. Ne-om lămuri noi pe parcurs, poate că aceasta temă va fi un subiect pentru viitoarele noastre epigrame. Dacă vă mai aduceţi aminte că Domnul Şiman era plecat la băi, dar i-am dat şi “temă de casă”. Domnul Filip o persoană care în ultimul timp ne surprinde cu pofta sa de muncă şi viaţă, s-a autobligat să mediteze ceva elevi cu carenţe în educaţia cognitivă, timp în care doamna Medan îşi susţine primele examene ale viitorului titlu de doctor, iar domnul Bodnar Mihai are orarul exact aşa conceput, ca să nu poată fi prezent la cenaclu, chiar în momentul în care are loc şedinţa clubului. Ceilalţi cu greu mai pot fi prinşi şi adunaţi, cuplaţi fiind fiecare în vâltoarea vieţii şi a muncii. Poate că acestea sunt cauzele care ne-au adus să fim atât de puţini prezenţi la această şedinţă. Suntem doar patru; doamna Găinariu, domnul Bud Nistor, domnul Mircea Micle şi cel ce vă plictiseşte cu aceste rânduri.
Ca şi consistenţă a muncii, în schimb, şedinţa de astăzi a fost o reuşită deoarece s-au adunat materialele pentru “antologie” de la Viorica Găinariu, Domni Micle şi Bud “au refăcut” rezerva de epigrame ce se află “în aşteptare” la “Graiul Maramureşului” şi doamna Găinariu se ”grăbea să meargâ pi plaiurili natali” unde spunea dânsa, mama îi este foarte bolnavă. Boala mamei probabil că i-a dat această stare de agitaţie. Ne-a vorbit tot timpul, imprimându-ne şi nouă starea domniei sale, celorlalţi “băieţi” prezenţi la cenaclu. Într-un târziu s-a hotărât şi tot dânsa a plecat prima, deoarece mai avea probleme şi cu dantura. După acest hop s-au lecturat de către domnul Micle patru epigrame, mi-am notat –reuşite- şi tot dânsul face unele precizări despre modul cum ar trebui de procedat cu redactorii de la ziar. Domnul ing.Bud Nistor, ne atenţionează că suntem în urmă cu promisiunile de-a trimite materialele la revista EPIGRAMA, şi tot despre materialele netrimise şi la alte reviste şi concursuri care deja NE SOLICITĂ constant participarea, ceea ce este flatant, dar mai ales se confirmă nu numai existenţa clubului “Spinul”, dar şi valoarea lui, deci meritul fiecăruia şi-al tuturor este deosebit. Parcă în context cu cele spuse în “planul de lucru” recent încheiat, întocmit şi îngrijit de domnul Bud, se dau citire şi numărului de epigrame publicate de cenaclieri, numărul de participări ale membrilor cenaclului la diferite concursuri şi alte activităţi notorii întreprinse de aceştia. Ne umflăm în pene şi ne căutăm privirile:Deh, numai că repede ne aduce aminte Domnul Bud despre ceea ce încă n-am realizat, şi repede ne dezumflăm la gândul că Revista Epigrama nu are nimic de publicat din partea cenaclului nostru în numărul următor. Domnul Micle a citit materialul cu care dânsul doreşte să participe la acest nunăr al revistei. Întrucât măseaua doamnei Găinariu cerea cleşte, a plecat, după care Domnul Bud ne-a citit cinci epigrame cu care ne-a mai scos din starea de apatie, în care am reintrat prin descrierea detaliată făcută de doamna Găinariu, despre modul cum se face o lucrare dentară. Epigramele prezentate de Domnul Bud, aşa cum am spus ne-au readus la “revenire”, la normal, erau epigramele pe care domnia sa intenţionează să le trimită la revistă.
A fost o şedinţă cum aţi văzut cu prezenţă slabă, cu dureri de măsele şi epigrame bune. De menţionat că Domnul Bud a avut o întrevedere cu Domnul Teodor Ardelean, intervenţie în care a prezentat tot materialul cărţii, care se afla asupra dânsului şi au stabilit nişte date certe privitoare la tipărire, lucru de care şi el şi noi eram tare mândri.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.