De acei ce au fost nu se mai leagă nimeni, deoarece ne-au spus de la bun început că au numai 15.000 de specialişti. Şi-i aveau numai că au greşit plasările lor. La agricultură au pus oarece electronist şi să-l ajute un…ginecolog….Nu ne-am mirat foarte tare deoarece ţărăniştii ne-au condus din vremuri…ehei, şi pe atunci nu erau electronişti să ştie la ce-s buni. Acum sper că ştiu. Dezamăgirea mare nu-i cu ţărăniştii care „n-au ştiut ce fac” ci cu acei care astăzi ne conduc, care au fost tot timpul în coasta puterii şi, evident, i-am luat de experţi. Acum în chestia cu bugetul, cred că fiecare guvern, până pune ţara pe picioare, ar fi jumulit PIB-ul.
Altceva ne îngrijorează. Să ai aproape patru milioane de analfabeţi, să n-ai învăţători şi profesori la sate, să ajungi să „cuplezi” două şcoli ca să faci una din lipsă de personal şi, să dai afară 4000 de slujbaşi din învăţământ, este clar că nu posezi toate datele problemei, că nu eşti stăpân pe situaţie, pe ţară. Cadrele didactice au rămas în jur de 80.000 din cele 225 000. Inflaţia de cadre didactice nu este în învăţământul pe care-l cunoaştem noi: primar, gimnazial , liceal. In fiecare oraş în care s-a „făcut” o universitate particulară, „s-au adunat” foarte mulţi profesori care uneori n-au avut nici-o funcţie didactică s-au au predat foarte puţin, ei fiind deţinători de ranguri politice şi-i măgulea şi un titlu universitar, acte şi alte alea de care au avut nevoie n-au fost probleme pentru ei. Acum se vor da afară 4000 de profesori, care au întradevăr această profesie, rămânând în învăţământ cei cu funcţii politice ce nu s-au implicat şi nici n-o vor face de dragul învăţământului şi a Ţării. Din toate acestea învăţământul va face o deviere de la ceia ce este devenind, ce au devenit posturile politice.
Forţele de ordine se implică din ce în ce mai mult în dezmembrarea” locuinţelor” făcute la periferia marilor oraşe. Este o altă problemă acută dar nimeni nu-şi pune întrebarea de ce vin nenorociţii aceştia la oraş. Orăşenii se retrag din oraşe şi ăştia „se trag” la oraş. Dacă vă mai aduceţi aminte, fostele C.A.P.- uri raportau „strângerea recoltei” până la 5 octombrie , ziua recoltei. Altfel…adio prime. Cum se recolta pe atunci? Era recoltarea I, recoltarea a II-a, recoltarea a III-a şi recoltarea a IV. Prima recoltare mergea în hambarele statului, celelalte cine le strângea şi cui îi trebuiau. Din aceste recolte au trăit un procentaj destul de mare dintre oamenii de la sate. Acum pământurile sunt personale, oamenii s-au mobilizat şi nu se mai poate dobândi nimic prin furt. Ne mai având ce culege, ce fura, toţi cei fără de pământuri „se trag la oraş”, unde mai pică ceva. Oamenii aceştia sunt destul de mulţi, unii fără acte, n-au avut şi nici nu-i interesează „cartea de muncă” , poate a sosit timpul să se reintegreze. Şi aceasta-i o mare problemă a guvernului, nemaisocotindu-le pe celelalte, multe încă şi nerezolvate…22 octombrie 2001.
Saturday, April 04th, 2009 | Scriitor: carti online
Category: arhiva articole
Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0.
Both comments and pings are currently closed.