Tuesday, April 14th, 2009 | Scriitor:

Ceauşescu a fost informat că la Cavnic este un urs care ar putea fi un trofeu mondial. Cum nu prea avea timp, a venit cu elicopterul. Abia s-au terminat construcţiile clădirilor dintre Hotel Mara, Magnolia şi strada Progresului. Oficialităţile locale au hotărât să împădurească zona pentru „a da bine” când va trece Ceauşescu cu elicopterul peste oraş. Între 29 martie şi 2 aprilie toţi elevii de liceu şi ai şcolilor profesionale din oraş, au plantat copaci dezvoltaţi, maturi. Zilele acelea au fost zilele cele mai ploioase, reci şi cu vânt puternic din acel an. După trecerea elicopterului prezidenţial, copacii au fost scoşi şi s-au plantat puieţi din nou. E adevărat că n-a puşcat ursul.
În 24 aprilie miting de sărbătorire datorat plătirii datoriilor externe. Am fost obligaţi cu prezenţa mai mult de 2/3 din populaţia oraşului.
Cu toate că nu mai aveam datorii, 1mai a trebuit să-l sărbătorim prin muncă. A fost unicul 1mai care l-am petrecu astfel în cei 45 de ani de muncă.
Se dublează reţinerile din salarii pentru fondurile sociale.
Se trece la întreruperi de energie electrică de trei ore pe zi. Cu această ocazie frecvenţiometrele se scot din circuitele electrice pentru a nu se observa creşterea tensiunii în detrimentul frecvenţei.
Din 26 aprilie şi până pe 14 august populaţia oraşului n-au avut carne în casă. Polonezii, cu concursul Papei Ioan Paul al II-lea, renunţă la regimul comunist. Cu această ocazie au umplut Europa şi lumea. Li se spuneau „ţiganii Europei”. Nu va trece nici-un an şi francezii ne-o atribui-o nouă, românilor. De fapt însăşi noţiunea de graniţă fără restricţie, graniţă liberă, este absurdă şi te ispiteşte şi pe cel ce n-ai asemenea gânduri la lucruri nu prea ortodoxe. Asta a fost „ideea” CPUN-ului să intre or să iasă, cine vrea din ţara asta. Şi aşa a şi fost. Am trimis „ambasadorii” pe care i-a trimis şi Fidel Castro americanilor. Polonezii vindeau de toate şi în ori ce loc. În tren, pe stradă şi materiale şi produse de consum, ciorapi şi multe nimicuri. Cu această ocazie, după şapte ani de cafea „nechezol” am reuşit să bem şi noi o cafea, cafea.
Şi la încălţăminte înlocuitorii, înlocuiesc materialele tradiţionale din care se executau aşa ceva. Erau atât de durabili ca şi aceia făcuţi pentru îmbrăcat morţii.
14 septembrie. Unguri-l dau jos pe Kadar Ianoş şi-i ia locul Grosz. Ocazie cu care şi ei se dezbară de comunişti.
15 Septembrie Ceauşescu vizitează Iaşul iar în 16 Suceava.
De la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr.-6 Baia Mare primesc o hârtie în care mi se precizează că:”În cazul în care fiul meu, elev al acelei şcoli, va avea un accident de circulaţie numai eu sunt vinovatul”!!!
13 octombrie şi Germania de Est renunţă la comunism.
15 octombrie Ceauşescu vizitează judeţul Bistriţa-Năsăud.
29 octombrie. Ziua Recoltei. Nu s-a putut cumpăra numai fructe şi legume, alte produse nu erau şi nu erau must, pastramă, mici, nimic.
15 noiembrie România –Danemarca 3-1. Suntem calificaţi pentru Turneul Final de Fotbal.
19 noiembrie şi Cehoslovacia renunţă la comunişti. Este ales preşedinte scriitorul Vaklav Havel.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.