Saturday, April 04th, 2009 | Scriitor:

(sâmbătă, 29 iunie 2002)

„Mi-am dorit o maşină şi uite acum o am” este refrenul unui cântec cu care pe vremuri ne încânta orgoliul actorul Florian Pitiş. Poate şi atunci, poate şi acum, mulţi îşi mai doresc acea maşină, dar ce-a mai mare dorinţă, dorinţă naţională, de când ne ştim a fost LIBERTATEA. Pentru libertate românii n-au precupeţit nici măcar propriile lor vieţi, în speranţa că vor putea păstra ţara neatârnată. Ţară aşezată în inima Europei, la încrucişarea marilor drumuri comerciale ale uscatului, dar şi faptul că undeva pământul acesta avea în el necesarul traiului zilnic şi poate ceva mai mult. Şi mai avea încă ceva deosebit: OAMENII aceştia care se numesc români, oameni care nu s-au plimbat pe meridianele pământului, pe cai sau pe nave, înarmaţi până în dinţi să sperie truditorii pământurilor din diferite părţi ale lumii, să-i jefuiască sau să le cotropească pământurile. Ei ştiau că pământul îi poate hrăni dar numai dacă-l lucrează. Marile imperii politice s-au destrămat, dar există întotdeauna posibilitatea formării unui supraimperiu militar care se pare că nimeni nu-l va putea conduce din acei pe care noi îi cunoaştem că sunt în acest moment conducătorii actuali ai ţărilor lor. Ce suntem sau ce vom deveni noi românii în aceste conglomerate militare?
Este ştiut că poporul nostru s-a străduit pe parcursul devenirii sale să nu sfideze marile puteri, să îşi vadă de ale lui. Nu acelaşi lucru putem spune despre alte naţii, care „ne iubeau” aşa cum eram harnici, truditori, şi ne doreau slugile lor. Romanii, popoarele migratoare, austro-ungarii, turcii, şi mai consecvent ruşii. De la Potemkin care a dorit să-şi cumpere Marea Dacie şi să se întroneze de împărat, şi până astăzi , cu ruşii am fost „parteneri”, „tovarăşi” şi” fraţi”. Dar astăzi ni s-a ivit ocazia, pentru prima dată în istorie, să le fim cu buna noastră voie şi subordonaţi. Ceia ce n-a putut face Armata Ţaristă, Armata Roşie şi alte armate a făcut-o un creion la Reykjavik. Noi stăm la poarta NATO cu mâna întinsă de 12 ani şi dacă vom fi primiţi este sigur că ne vor comanda ruşii şi de această dată nu ne vom mai putea opune dacă noi singuri am cerut acest lucru, intrarea în NATO. Acum va trebui să le executăm automat ordinile. Cred că primul ordin va fi să învăţăm cele două limbi de circulaţie „internaţională” rusa şi apoi….cealaltă. Nu-i prima dată când un creion ne desenează destinul. Dar dacă altădată ne-am lăsat duşi de val, acum sigur că ne putem apăra, fără luptă. Este suficient doar să renunţăm la NATO. Această „renunţare ar trezi” şi pe celelalte candidate care şi-au dorit ieşirea de sub influenţa geopolitică şi economică a Rusiei, şi nicidecum o subordonare militară la acelaşi profitor. Îşi vor da seama că din ziua de14 mai au fost oferite de NATO gratis Rusiei, aşa cum „transpare” din noile manevre de culise ale „specialiştilor” NATO. Franţa a fost unicul stat care şi-a dat seama de creşterea potenţialului militar şi economic în Europa a SUA şi tendinţa de subordonare şi extindere asupra popoarelor continentului European. Cu toată opoziţia ei în NATO, nu I s-au recunoscut drepturile cerute, ca urmare Franţa n-a primit nici măcar comanda trupelor din Sud-estul Europei. Comenzile să păstrează la cine-i „capabil” de ele, la americani. Noi, în marea noastră fugă de ruşi, ne-am dat legaţi americanilor. Le învăţăm limba, aurul Ardealului tot al lor este, chiar dacă concernul care-l va exploata este canadian (după o statistică 80% din economia Canadei este subordonată SUA) şi acum urmează să ne primească în NATO, că doar nu-s aşa de proşti să se lipsească de aşa subordonaţi conştiincioşi. Nu avem bani de salarii, dar putem pune batalioane de soldaţi la dispoziţia lor, să se bată cu cine doresc americanii numai pentru că aşa doresc ei şi numai aşa reuşim şi noi să ne secătuim resursele în bani şi oameni. Cred că sunt puţini aceia care să nu ştie de ce nu se dau publicităţii cifrele rezultate în urma recesământului.
Doresc să atrag încă odată atenţia conducătorilor ţării că nu este aşa de rău dacă se folosesc de butada: „cu mintea românului de pe urmă”, măcar în ultima clipă. Cred că a sosit momentul să I se aloce şi poporului român „o porţie de linişte”, fără maşinaţiuni din exterior, pentru a ne putea reface economia şi vieţile aşa precum am fost crescuţi şi cum ne place să ne lăudăm peste tot. Un lucru-i cert, în lume nu sunt atâtea pericole câte trupe şi armament există.

Category: arhiva articole
Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.